در بازاریابی سنتی همواره “بازاریابی دهان به دهان word of mouth” به عنوان یکی از موثرترین و همچنین کم هزینه ترین ابزارهای بازاریابی مطرح بوده است و حال با پیدایش برندینگ دیجیتال، تاثیر و جایگاه این نوع از بازاریابی دوچندان شده است.
امروزه مصرف کنندگان مشتاق برقراری ارتباط دیجیتال و بیان احساساتشان هستند و ابزارهای دیجیتال به صاحبان کسب و کار کمک میکند تا بهتر بشنوند و شفافتر ببینند. در این میان نقاط متنوع و ارزشمندی نیز وجود دارد که برند میتواند در آن نقاط با مصرفکننده ارتباط داشته باشد و به عضو ارزشمند این گفتگو تبدیل شود. باید نگاه سنتی را کنار بگذارید و ببینید هریک از کانالهای ارتباطی در فضای دیجیتال چه ارزشی دارند و چگونه میتوانند مردم را به سمت شما (برند) بکشانند. برندهای موفق نه به شیوه خودشان بلکه به شیوه دلخواه مشتریانشان با آنها ارتباط برقرار میکنند.
چه فضایی بهتر از این که:
پیـش از اینکه حتـی فردی به مشتری تبدیل شود شمـا میتوانید با او ارتباط برقرار کنید و این ارتباط را به شکلی معنادار وسعت دهید تا او را در نهایت به مشتری خود تبدیل کنید.
با استفاده از برندینگ دیجیتال است که شما میتوانید، مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه خود را وارد گفتگو کنید و به شکلهای مختلف زمینه را برای ارتباط با آنها فراهم کنید.
اهمیت صحبتهای رد و بدل شده مشتریان در فضای مجازی برای صاحبان کسب و کار تا آنجا است که حتی برخی برندهای مطرح دنیا با راه اندازی واحدهای خاص تنها به جمعآوری و تحلیل شایعات و گفته هایی میپردازند که در فضای مجازی در خصوص برندشان و حتی برندهای رقبا مطرح است.
مدیران برندهای مطرح دنیا در فضای دیجیتال اینگونه ادعا میکنند؛
ما حالا در جایگاهی هستیم که میتوانیم در حیاط خلوت میلیونها گفتگو قدم بزنیم. رمز موفقیت ما در تعیین گفتگوهایی است که با آنچه میفروشیم مرتبط باشد.
شهرت موفق ترین برندها از این میآید که مشتریان خود را به مبلّغان خود تبدیل کنند. مبلغان یا ترویج کنندگان دیجیتال همان هایی هستند که برند را با امتیاز بالایی به دوستان خود پیشنهاد می کنند.
در حال حاضر اکثر مصرف کنندگان ترجیح می دهند برای خریدها و انتخاب های خود به پیشنهاد دیگران گوش بدهند تا به حرف رسانه های سنتی به طوریکه، میلیون ها میلیون مصرف کننده در روز برندهای مختلف را پیشنهاد میدهند و میلیون ها نفر دیگر هم هستند که به آنها گوش میدهند.یا در حقیقت منتظر شنیدن این پیشنهادات هستند.
امروزه این نظرات و پیشنهادات مثبت و منفی در صفحات مختلف سایت ها و فضاهای دیجیتال به راحتی به اشتراک گذاشته میشود. به علاوه، همانطور که اینترنت و دیگر ابزارهای دیجیتال میزان گلایه و شکایت مردم درباره یک تجربهی نامطلوب را چند برابر کرده اند، تعریف و تمجیدهای افراد راضی را هم بیشتر به چشم میآورند.
در دنیای دیجیتال امروز این فرصت استثنایی برای صاحبین کسب و کار فراهم شده است تا بتوانند فعالیتهای واقعی مردم را یعنی آنچه که "انجام می دهند" و نه آنچه که "میگویند" به صورت ریزبینانه زیر نظر داشته باشند. که از این طریق میتوانند به حجم قابل توجهی از اطلاعات درباره مشتریان فعلی و احتمالی خود دست یابند.
نخستین اقدام برای موفقیت در برندسازی دیجیتال این است که افرادی که قرار است به مشتری تبدیل کنید را بهتر بشناسید، چرا که هرچه شناخت شما از مخاطب هدفتان بیشتر باشد، شانس بالاتری برای ارائه کالا وخدمات به منظور ارضای نیازها و خواسته هایشان خواهید داشت. یعنی قرار دادن مشتریان در نقطه مرکزی تمام فعالیت ها و برنامه های بازاریابی.
شرکتهای موفق امروزی در فرآیند برندینگ دیجیتال مصرف کنندگان را تبدیل به شرکای غیررسمی خود کرده اند.
مشتریان امروز این قدرت را دارند که به شرکتها در گسترش معنای واقعی برندشان کمک کنند،فضای اینترنت امکان مشارکت حقیقی میان مشتریان و برندها را فراهم کرده است، از طرف دیگر راههای زیادی برای یک برند وجود دارد تا بتواند به بخشی از زندگی روزمره مصرف کنندگان خود تبدیل شود(در مفهموم برندینگ سنتی نیز این مقوله یکی از ارکان اساسی به شمار می آید که امروزه با برندینگ دیجیتال این امر ساده تر و موثرتر شده است).
در انتها فراموش نکنید که:
در عصر امروز استفاده از برندینگ دیجیتال دیگر یک انتخاب نیست بلکه باید است.
برندسازی دیجیتال و ورود به فضای دیجیتال در کسب و کار یک شبه اتفاق نخواهد افتاد و مستلزم برنامه ریزی، تهیه نقشه راه(استراتژی) و سرمایه گذاری زمانی و مالی است.
در برندینگ دیجیتال زمانی موفق خواهید بود که تمام فعالیت های آنلاین شما با تمامی فعالیتهای برندتان در دنیای آفلاین(سنتی) یکپارچه باشند. اگر یک برند به تمام تعهدات خود درباره وعدههایش (در فضای آفلاین و آنلاین) عمل کند، مخاطبانش در فضای دیجیتال به صورت داوطلبانه در موردش صحبت خواهند کرد و این بهترین اتفاق برای یک برند است.
دیجیتال برندینگ یک فعالیت تمام شدنی نیست.شما بایستی همواره در روند کاری خود به آن توجه، آن را بازنگری و بروز رسانی کنید. همانطور که برند شما در فضای سنتی Offline نیاز به نگهداری مداوم دارد در فضای مجازی نیز به همین صورت خواهد بود. که البته از همان ابتدای کار، شما نیاز به ترسیم نقشه راه خود دارید.
اگر می خواهید موفق شوید باید بدانید مصرف کنندگان چه می خواهند ؟
درباره چه چیزهایی صحبت میکنند و رفتار واقعی آنها چگونه است.
- فضای دیجیتال امروز برند شما را زیر یک میکروسکوپ قوی قرار می دهد. در واقع با استفاده از فضاهای دیجیتال مشتریان شما از یک میکروسکوپ قوی به برند شما نگاه میاندازند.
- برندسازی دیجیتال با هدف ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و تولیدکنندگان/ارائه دهندگان محصولات/خدمات به منظور شناسایی نام تجاری در دنیای دیجیتال صورت می گیرد.
- امروزه مخاطبان برند، پیام های برند را در مکان و زمانی که دلشان می خواد دریافت می کنند، حواستان باشد که کلیک کردن و بستن یک پنجره از کلیک کردن و بازکردن آن آسان تر است.
- برندینگ دیجیتال، مسئول تقویت آگاهی ما از ذهنیات مردم است.
ما در این مطلب تلاش کردیم 0 تا 100 برندینگ دیجیتال را با شما در میان بگذاریم،اگر پرسش و یا ابهامی دارید لطفا آن را در قسمت کامنت درج کنید.
تبریک!
شما با کلیات آشنا شدید،پس برای گام بعدی
"تبیین استراتژی" برندینگ دیجیتال کلیک نمایید.
پرسش و پاسخ تکمیلی
دیدگاه بگذارید